KIDS MET OVERGEWICHT

 

Help!!

Als je kind kampt met overgewicht is dat ook voor de ouders erg moeilijk. Als ouder wil je altijd het beste voor je kind. Je wilt dat je kind lekker in zijn of haar vel zit en gelukkig is. Overgewicht kan daarbij letterlijk in de weg zitten. Als ouder zie je dan je kind ongelukkig worden, misschien speelt pesten wel een rol. Wij kunnen hulp bieden, omdat we jullie als  ouders als de belangrijkste schakel zien op weg naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Wij helpen jullie om je kind een betere en gezondere levensstijl aan te leren. Heel laagdrempelig, steeds met kleine stapjes en op een speelse manier. Want gezond leven is vooral ook leuk!

 

Gezond eten lastig?

We weten hoe het werkt bij kinderen, met of zonder overgewicht: patat en pannenkoeken, die gaan er wel in. Maar groentes… daar halen ze hun neus voor op. Een wortel vinden ze vies, maar een snoepje lukt altijd. Je probeert het wel, maar het lukt niet altijd. Te vaak geef je toe aan het ‘gezeur en gejengel’, want zo werkt het nu eenmaal, de weg van de minste weerstand. Voor je het weet is je kind te dik, heeft je kind overgewicht. Niet leuk, zeker niet voor het kind.

Onze BGN geregistreerde voedingsconsulente is gespecialiseerd in kinderen en voeding en weet als geen ander wat de valkuilen zijn, maar ook hoe je ze het beste aan kunt pakken. Ze kijkt niet alleen naar de eetgewoontes, maar ook naar hobby’s en interesses. Wat vind jullie kind leuk om te doen en hoe zorgen we ervoor dat hij of zij meer gaat bewegen en gezonder gaat eten.

 

Investeer in je kind

Het is vaak een grote drempel om de stap te zetten naar een voedingscoach. Het is best eng en ook persoonlijk, want het voelt vaak alsof je een beetje gefaald hebt, als ouder of als kind. Maar niets is minder waar, door alle verleidingen van vandaag de dag, zoals de tv, het gamen, de auto, het aanbod bij de supermarkt, noem maar op is het erg lastig om een goede balans te houden of opnieuw te vinden. Wij helpen je daar graag bij. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 043-365 22 83 of klik op onderstaande button om een gratis proefles aan te vragen!